Over GLORY

GLORY is in 2023 opgericht door Lotte Brunt, een voormalig HBO-docent die het wel even gezien had met verslagen nakijken.

Na gestopt te zijn met het werken als docent, begon Lotte haar eigen kleding te naaien. Enerzijds omdat ze het leuk vond om creatief bezig te zijn en anderzijds omdat ze de kleren die in de winkels te koop waren niet mooi genoeg vond. Ze waren gewoon niet glorious!

Woonachtig in Nijmegen, is Lotte nu klaar om haar ervaring en vaardigheden als ontwerper en naaister te gebruiken om ook anderen blij te maken met de kleding die ze maakt: kleurrijke kleding die het leven viert en die recht doet aan het lichaam dat je hebt gekregen!

Frequently Asked Questions

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen over het bestellen van maatwerkkleding:

Om te beginnen neem je je eigen maten (of iemand anders doet dat voor jou). Als je niet weet hoe dat moet, kun je deze korte tutorial bekijken:

How to Take Your Own Measurements | Dressmaking with Tiana – YouTube

Daarna kies je de jurk of rok van onze site die jij mooi vindt. Bij het plaatsen van je bestelling wordt je gevraagd je maten door te geven.

Daarna brengen wij je maten over op één van onze paspoppen. We maken vervolgens het kledingstuk op die pop. Als het kledingstuk af is, wassen en strijken we het en sturen we het je per post toe.

/dddfd

Dat is heel simpel. Het enige dat je nodig hebt in een meetlint en een stukje touw of elastiek dat je om je middel, precies in je taille, bindt. Vervolgens volg je de stappen in deze video om je taille, buste, heup en ruglengte-maat op te nemen. Dit duurt een paar minuten.

Daarna neem je de maat van de lengte van de jurk of rok. Ga met de het meetlint naar je taille en meet hoe laag of hoe hoog je de zoom van de rok of jurk wilt hebben, oftewel: hoe lang de rok of jurk moet zijn.

Als het niet lukt of je wilt liever dat wij jouw maten opnemen, kun je altijd even (video-)bellen naar 06 48921050 of langskomen in ons atelier. Dan doen wij het voor je (geen extra kosten).

Jazeker! Onze paspoppen gaan van maat 36 tot en met maat 48, dus dat zijn de maten die we sowieso kunnen bieden. Bij cliënten die een grotere maat dan 48 hebben, nemen we de maat, knippen patroondelen en naaien die dan in elkaar zonder dat we gebruik kunnen maken van een pop. Dat betekent dat de cliënt langs moet komen om er zeker van te zijn dat alles mooi valt. Na het passen kunnen dan eventueel nog kleine wijzigingen gedaan worden. Dus het proces duurt dan iets langer, maar ook dan wordt het een prachtig kledingstuk dat precies past bij jóú!

Het mooie van handgemaakte kleding is overigens dat je nooit een standaard maat 38 of 42 ofzo hoeft te zijn. Het is niet erg als je bij je heupen maat 44 hebt en bij je borsten maat 38, of juist andersom. Zandloperfiguur, appel- of peerfiguur: we stellen de pop precies af op jouw vorm dus dat is de vorm die je kledingstuk zal krijgen.

Jazeker! Op onze site staan bij elke jurk of rok verschillende kleuropties gegeven, maar als je op zoek bent naar een kleur die er niet bij staat, laat het ons weten. We kopen onze stof zelf in, dus dan gaan we gewoon op pad om te vinden wat jij zoekt.

Ook dat kan! Als je één van de jurken mooi vindt, maar je wilt hem bijvoorbeeld helemaal tot de grond in plaats van driekwart, dan maken we hem tot de grond. Als je een jurk ziet zonder mouwen, maar je wilt er mouwen aan, dan maken we er mouwen aan. Wij kopen onze kleding niet kant en klaar in, maar we maken alles voor jou, hoe jij het wilt hebben. Dus laat ons weten wat je wilt en dan wordt het wat je wilt!